top of page

15/6/2017

מים מים בששון

 

למים בבית יש שתי מערכות נפרדות: כניסה ויציאה.

 

כניסה:

שתי האופציות המקובלות בישראל לצנרת כניסת מים לבית הן PEX ו SP. 

PEX היא שיטה פשוטה יותר וזולה יותר (וממה שראינו הרבה יותר זמינה בחנויות), אבל נחשבת קצת פחות אמינה מצנרת SP. בפועל, מכיוון שרוב הצנרת בבית שלנו ניתנת לגישה ניתן היה לעבוד עם PEX בלי כל חשש אבל אנחנו החלטנו לעבוד עם SP.

לחיבור צנרת SP יש כל מיני חלקים מיוחדים וגם צריך כלי מיוחד שמכין את הצינור לחלק שמתלבש עליו (לא היה לנו והשתמשנו במקדח 16 מ"מ במקום). ההתקנה לא היתה פשוטה ולא היתה זולה.. אבל החיבורים אכן חזקים ואמינים.

לקח קצת זמן עד שפתרנו כל מיני בעיות איטום שנבעו מחיבור של צנרת ה SP לדברים אחרים כמו ברזים. התגלית המשמעותית היא שבחיבור של ברזל לברזל דרוש פשתן מצופה בטפלון (או המון המון טפלון). בחיבור של פלסטיק לפלסטיק משתמשים רק בטפלון. איפה שיש כבר גומיה מובנית, לא שמים כלום. יש חשיבות רבה מאוד להשקעה פרפקציוניסטית בשלב הפשתן והטפלון, אחרת בהמשך יהיו בעיות.

אנחנו ממליצים גם לבחון את הצנרת במשך הרבה זמן תחת לחץ (לפחות יומיים), כי אצלנו היתה נזילה קטנטנה שלא ראינו בשלב הבדיקות ושאחר כך אילצה אותנו לפתוח את הקיר של המקלחת.

 

מיקום הצינורות:

עוד שיעור חשוב הוא למקם צינורות (או לפחות חיבורים של צינורות) במקום שניתן לגשת אליו בשלב מאוחר יותר. לא להיות שאננים בעניין זה. לדעתנו עדיפה גישה קלה על אסתטיקה (שהכל יהיה מוסתר בתוך הקיר). מסיבה זו רוב הצנרת שלנו עוברת מתחת לבית ולא בתוך הקירות, ורק באמבטיה הצינור עובר בתוך הקיר (ודווקא שם היתה נזילה!). מזל שבנינו את הקיר הספציפי של המקלחת כך שיוכל להיפתח מבחוץ לצרכי תחזוקה.

 

יציאה:

השירותים שלנו הם שירותי קומפוסט ולכן אינם זקוקים ליציאת ביוב. זה משאיר את המקלחת והכיורים (מים אפורים). השתמשנו בצינור PVC סטנדרטי בקוטר 40 מ"מ. כדאי להגיע מראש לחנות עם תכנון מפורט של כל האורכים הדרושים והזויות והחיבורים וממש לבנות את המערכת בחנות ולראות שלא חסר אף מחבר. את היציאות הוצאנו דרך חורים ברצפה או בקיר הסמוך, וחיברנו הכל לצינור אחד של מים אפורים שהולך לבור לא עמוק, מלא ברסק גזם שעליו שתלנו צמחים.

בחזרה לבנייה

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon
bottom of page